Σε υπολειτουργία νευραλγικές υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας

Σε υπολειτουργία νευραλγικές υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας

Προς Υπουργό:

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 

Σε διαρκή υποβάθμιση τίθενται οι Διευθύνσεις και τα Τμήματα Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Περιφερειών της χώρας. Την στιγμή που το θέμα της Μεταναστευτικής Πολιτικής αναδεικνύεται μείζον για την χώρα και είναι στην ατζέντα συζητήσεων, φόρουμ και πρωτοβουλιών, οι υπηρεσίες των Περιφερειών που χειρίζονται τα λεπτεπίλεπτα αυτά θέματα της Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως χορήγηση αδειών, ανακλήσεις αδειών διαμονής κ.α. δεν είναι στελεχωμένες με το απαραίτητο προσωπικό.

 

Δεν γίνεται να μιλούμε για την εφαρμογή της Μεταναστευτικής Πολιτικής και παράλληλα να αποδυναμώνουμε τις εν λόγω υπηρεσίες, οι οποίες διεκπεραιώνουν χιλιάδες έγγραφα και στην ουσία είναι αρμόδιες για την τύχη της διαμονής και ένταξης οικονομικών και άλλων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας. Είναι τοις πάσι γνωστό, ότι οι υπηρεσίες αυτές αποτελούνται από υπαλλήλους, η πλειονότητα των οποίων έχει συνάψει συμβάσεις έργου, οι περισσότερες από τις οποίες λήγουν 31/12/2009. Αυτό, όμως που τυγχάνει ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι οι υπάλληλοι αυτοί δεν είναι απλοί υπάλληλοι οποιασδήποτε υπηρεσίας, αλλά η εμπειρία και το εξειδικευμένο αντικείμενό τους, τους καθιστά απαραίτητους για την συνέχιση του έργου των Τμημάτων αυτών, την εξυπηρέτηση των πολιτών και κατ' επέκταση την εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει, έτσι ώστε να τερματιστεί η υπολειτουργία των παραπάνω Διευθύνσεων και Τμημάτων;

- Είναι στις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου η μετατροπή των συμβάσεων έργου των παραπάνω υπαλλήλων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθόσον οι υπάλληλοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;

 

Απάντηση Υπουργείου